Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Dişlerimiz kanal tedavisi, dolgu tedavisi, bebeklik döneminde kullanılan antibiyotik gibi dış etkenlerden veya zaman içerisinde yediğimiz yiyecekler ve içtiğimiz içeceklerden dolayı beyazlıklarını kaybedebilirler. Dişlerimizin beyazlığını kaybetmesindeki en büyük sebeplerden bir diğeri de sigara tüketimidir. Diş beyazlatma yöntemi dişlerimizi aşındırmadan, güvenilir ve ekonomik bir tedavi seçeneği sunar ve bu tedavi sayesinde renk kayıplarını telafi etmek mümkündür.

Bir kaç istisnai durum dışında herkese uygulanabilir. İşlemlere başlamak için öncelikle dişlerin kontrol edilmesi ve eğer beyazlatma işlemi yapılacak dişlerde herhangi bir çürük veya diş minesinde çatlaklar varsa bu dişlerin tedavi edilmesi gerekmektedir.

Diş beyazlatma işlemi diş hekimi kontrolünde ve gözetiminde yapıldığında sağlıklı ve güvenlidir. Dişler ve diş etleri herhangi bir zarar görmezler.

Su bazlı jeller kullanılarak yapılan diş beyazlatma tedavilerinde herhangi bir yan etkiye bugüne kadar rastlanılmamıştır. Çok nadir olarak soğuk veya sıcak içecekler tüketilirken dişlerde kısa bir süre hassasiyet hissedilebilir.

Beyazlatma işlemi başlamadan yapılacak muayene doğrultusunda diş minesindeki çatlaklar ve dişte oluşmuş çürükler giderildiğinde herhangi bir ağrı hissedilmemektedir.

Bildirilmiş herhangi bir vaka olmamasına rağmen kullanılan beyazlatma ürünlerinin fetüs üzerinde nasıl bir etki yaptığı bilinmemektedir. Hamilelikte genel prensip olarak ilaç kullanılmaması gerektiğinden dolayı diş beyazlatma işleminin doğum sonrasına bırakılması daha doğru olacaktır.

Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Office bleaching ve home bleaching olarak iki farklı tipte tedavi yöntemi vardır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching)

Ofis tipi diş beyazlatma işlemleri diş hekimleri tarafından klinik ortamlarda uygulanır ve ev tipi diş beyazlatma işlemine göre çok daha kısa zamanda sonuç verir.

Tedaviye başlanırken diş etleri ve ağız içinde diş temizleme işleminden zarar görmesi muhtemel yumuşak dokular koruma altına alınır. Bunun sebebi kullanılan etken maddelerin fazlalığıdır.

Ev dipi diş beyazlatma işlemlerine göre çok daha hızlı sonuç verir. Lazer veya led ışık kaynakları ile uygulanarak dişleri çok daha derinden beyazlatır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching)

Diş ölçüsü alınarak hastaya özel şeffaf plaklar hazırlanan bu yöntem diş hekimi denetiminde yapılan bir diğer diş beyazlatma yöntemidir.

Hastaya özel hazırlanan bu plakların içine belirlenen miktarda beyazlatma jeli sürülerek dişlerin üzerine takılır.  Genellikle hastalar tarafından geceleri uygulanan bu tedavi yönetimi 8-10 gün gibi bir zaman diliminde sonuç vermektedir.

Diş Beyazlatma

Daha Detaylı Bilgi Almak İster misiniz?